FOTO: GRADSKE INFO / SCREENSHOT
Novi Sad se iz godine u godinu ubrzano širi i zato ne treba da iznenadi da sve ono što smo nazivali “prigradskim naseljima” postaje sastavni deo grada. Tako “sa one strane kanala” harmonično žive stanovnici čak tri gradska kvarta – Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja.

Ako vam kažemo da se na prostoru Slane bare nekada nalazila močvara i mreža kanala, verujemo da će vam u potpunosti biti jasno odakle potiče i sam naziv naselja.

Prema urbanoj legendi tuda su, onomad, plovili teretni brodovi, a kada se jedan od njih potopio, u kanal je izručeno nekoliko tona soli, te otuda i sam naziv.

FOTO: GRADSKE INFO / GRADSKE INFO

Izgradnjom Sentandrejskog bulevara Slanobarci su dobili mogućnost da za svega nekoliko minuta budu u centru grada, a za razliku od nas koji smo se pomirili sa neprestanom bukom i gužvom, mogu da uživaju u prilično sporijem i mirnijem tempu života.

Slana bara još nije poklekla trendu visokih cena nekretnina, pa se u ovom delu grada mogu naći stanovi i za 850 evra po kvadratu, ali istini za volju ponuda nije prevelika.

Hram Vaznesenja Gospodnjeg važi za jedan od najlepših hramova u Novom Sadu. Njegovoj lepoti dive se svi, od slučajnih prolaznika koji su Santandrejskim bulevarom tek pristigli na područje Novog Sada, do onih koji ne mogu da zamisle nedeljno jutro bez posećivanja ove crkve.

FOTO: GRADSKE INFO / GRADSKE INFO
3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
23/03/2022 10:00

Napišite ste je realno u tim naseljima,kvadrat je jeftiniji zato što tamo niko neće da živi.Pogledajte deo kod dajlona,pa deo posle zelenila Temerinski put sa desne strane otpad na sve strane.Ako je to deo grada onda je to naselje ruglo Novog Sada

Gradina
23/03/2022 11:39

Novosadjani iz sombora

Danijela
23/03/2022 22:50

Tamo ne bih mogla da živim.
Pripadnici romske nacionalnosti koji tamo žive treba da se edukuju. Vaške su u osnovnoj školi non-stop. Takvim ljudima novosadska vlast treba da pomogne,da im se omoguće besplatne edukativne radionice,o čistoći,pa zatim o svemu ostalom.