Foto: Pexels

– Cilj ove izložbe je da se pokaže da su svi psi važni. Biće deset kategorija u kojima će se birati dobitnici za najstarijeg psa, najčupavca, elegantno popunjenog psa- rekao je za naš portal Milan Kvrgić, šef Prihvatilišta za pse

JKP”Zoohigijena i Veterina” Novi Sad i ove godine organizuje osmu po redu tradicionalnu izložbu pasa mešanaca povodom svetskog dana napuštenih životinja pod nazivom – Izložba pasa mešanaca Novi Sad 2023

Prvog dana manifestacije, 8. aprila, izložba će se realizovati u Limanskom parku, dok će 9. aprila zainteresovani sugrađani moći izložbu da pogledaju u Prihvatilištu. Oba dana program počinje od 11.00 časova.

Prvi dan izložbe biće realizovan u Limanskom parku, a posvećen će biti svim psima koji su imali sreće da pronađu svoje vlasnike i usreće nove porodice.

Satnica programa

9.50-10.50 časova: Uvođenje pasa

11.00-11.20 časova: Otvaranje izložbe

11.30- 13.00 časova : Ocenjivanje pasa

13.30- 13.30 časova: Izbor najkere Novog Sada

Foto: Screenshot

Prvi dan izložbe biće posvećen psima koji su imali sreće da pronađu svoje vlasnike i da usreće nove porodice.

Koje su kategorije u kojima psi mogu da se takmiče

  1. Moj gari i ja ( izbor za najlepšeg crnog psa)
  2. Najčupavac (izbor za najfrizuru)
  3. Niko kao ja (izbor za najlepšeg invalidnog psa)
  4. Fore i fazoni ( izbor za psa koji izvodi trikove)
  5. Ogledalce moje ( najsličniji vlasnik i pas)
  6. Ne pitaj me za godine ( najstariji pas)
  7. Al se nekad dobro jelo (elegantno popunjen pas)
  8. Najklinci i klinceze (najlepši par dete i pas)
  9. Unikanti miks (unikatni mešanac)
  10. Moj “rasni ljubimac” ( izbor za najlepšeg psa sličnog rasi ili udomljenog rasnog psa)

Drugog dana biće realizovana izložba četvoronožnih prijatelja koji privremeno borave u Prihvatilištu. Biće izloženo oko 30 pasa koji traže novi dom.

Prihvatilište se nalazi na Putu Šajkaškog odreda BB. Zaposleni u JKP ” Zoohigijena i Veterina” će izvoditi svakog psa ponaosob.

– Cilj ove izložbe je da se pokaže da su svi psi važni. Biće deset kategorija u kojima će se birati dobitnici za najstarijeg psa, najčupavca, elegantno popunjenog psa… Pobednici će ići u super finale, gde će se birati najkera Novog Sada. U prihvatilištu će se 9. aprila takođe održati izložba, cilj će biti da se udome psi. Sugrađanima ćemo prikazati do 30 pasa, različitih vrsta koji trenutno borave kod nas. Za prošlogodišnje takmičenje sugrađani su prijavili 95 pasa, a za ovogodišnje takmičenje za sada je prijavljeno 23 psa. Broj nije ograničen, te su svi dobrodošli-  rekao je za NS Uživo šef Prihvatilišta za pse Milan Kvrgić.

Važna napomena svaki pas može da se prijavi maksimalno u dve kategorije.

Svi sugrađani koji žele da prijave svog ljubimca to mogu učiniti do 06.04.2023. godine do 13.00 časova. Sve prijave su besplatne a link za prijavu se nalazi ovde.

Preduzeće poziva sve ljude dobre volje koji žele na neki način da sponzorišu ove dve izložbe, da li u vidu nekih specijalnih nagrada za određene kategorije, ili na bilo koji drugi način i pridruže se našem redovnom sponzorskom pulu, nazovu na broj telefona 021/6403220 ili pošalju mejl na prihvatiliste.novisad@zoohigijenans.co.rs sa podacima svoje firme, preduzeća ili individualno ukoliko žele da budu deo ovog jednog lepog događaja.

M.L.

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
18/03/2023 11:02

Dajte neki hvalospev precednika sa Ohrida, kakve crne kere… 🙂

Last edited 5 dana ranije by SNS Uzivo