Foto: instagram.com / Ivana Španović
Foto: instagram.com / Ivana Španović
Najbolja atletičarka Srbije svih vremena Ivana Španović priprema se za Olimpijske igre u Andaluziji. Španovićeva trenira sa svojim dečkom, a sve pod budnim okom trenera Gorana Obradovića. On je za naš portal rekao da Ivana trenira na novom stadionu, gde su im vrata otvorena gotovo 24 časa.

– Grad na jugu Španije odabrali smo zbog fantastičnih vremenskih uslova za trening, na stadionu koji ima sve neophodne uslove za trenažni proces vrhunskog sportiste – izjavio je Obradović za NS Uživo.

TEMPIRANJE FORME

On je istakao da je Ivanina sezona bila obeležena nezgodom, ali da je na poslednjem turniru Dijamantske lige u Stokholmu, održanom pred Olimpijske igre sve došlo na svoje mesto. Ivana je u Stokholmu ostvarila najbolji rezultat sezone. U odlučujućoj seriji skočila je 6,88 metara i nadmašila  Malaiku Mihambo iz Nemačke i Marinu Bek-Romančuk iz Ukrajine.

Daleki istok leži Ivani. U Šangaju je oborila je lični rekord, dok je na Svetskom prvenstvu u Pekingu prvi put skočila preko 7 metara

– Sada nam samo ostaje da doteramo finese i tempiramo formu za 1. avgust kada nas očekuju kvalifikacije i 3. avgust kada nas očekuje finale – istakao je Obradović.

Ivana je u Stokholmu ostvarila najbolji rezultat sezone. U odlučujućoj seriji skočila je 6,88 metara Foto: EPA-EFE: Sascha Steinbach

SREĆNI ISTOK

Može se reći da Daleki istok leži Ivani. Na Dijamantskoj ligi u Šangaju oborila je lični rekord i pobeđivala, dok je na Svetskom prvenstvu u Pekingu prvi put skočila preko 7 metara. Još jedna od zanimljivosti je da će veliki izazov za sve takmičare biti održavanje kvalifikacija i finala biti u prepodnevnim časovima, a s time se još ni jedna skakačica današnjice nije susrela.

Ivona Karan

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Srba
17/07/2021 16:12

Pa da moraš u andaluziju na pripreme inače ništa od uspeha. Sve dok se ti pripremaš sa dečkom nema ništa od toga, zna se kakve se pripreme sa dečkom rade