Foto: TV Pink Printscreen

Ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić stigli su u Novi Pazar, gde su se iz prve ruke uverili kako teče akcija obuzdavanja reka koje prete da poplave ovaj kraj.

Obilne padavine danas su napravile haos u Prijepolju i Novom Pazaru, u dva mesta proglašena je i vanredna situacija.

Uz njih su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i predstavnici lokalnih vlasti.

– Još jednom se pokazalo da je priroda nepredvidiva i da brzo menja svoju ćud. Najvažnije je da sve institucije od državnog pa do lokalnog nivoa rade zajedno i da rade na zaštiti ljudskih života i imovine građana – rekao je ministar odbrane.

On kaže da nema razlike da li se to dešava u Novom Pazaru i Tutinu ili u nekom drugom delu Srbije.

– Policija i Sektor za vanredne situacije, kao i Vojska Srbije zajedno sa opštinskim rukovodstvima, svi zajedno i sa građanima smo na zadatku da sačuvamo ono što može da se sačuva i da saniramo posle ono što je eventualno uništeno – dodao je Vučević.

Ministar je zamolio sve da budu na oprezu i da prate atmosferske prilike u narednim satima i danima.

– Verujem da ćemo biti na visini zadatka. Predsednik republike je naredio vojsci Srbije, načelnik generalštaba Mojsilović je to sproveo, vojska se sa svojim kapacitetima stavila na raspolaganje i ovde u Novom Pazaru i Tutinu.

Ministar je potom krenuo u Tutin, gde se već nalazi šef policije Bratislav Gašić. Pre odlaska je poručio predstavnicima lokalnih vlasti da će dobiti sve što budu tražili, i kratko dodao:

– Nema spavanja. Tu smo i na vezi, zovite braćo, šta god vam treba.

Ministar odbrane Miloš Vučević oglasio se i na svom Instagram profilu, a evo šta je rekao:

-Vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, naredio je danas da Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova sve svoje raspoložive kapacitete stavi na raspolaganje kako bi se sanirala situacija i stavila pod kontrolom u Tutinu i Novi Pazar, jer su pogođeni obilnim poplavama i treba im pomoć u borbi sa vodenom stihijom. Uveravam vas da ćemo uraditi sve da zaštitimo imovinu naših građana, jer država svoj narod nikad nije i neće ostaviti!

Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments