Foto: Facebook/Damir Urban

Prodaja ulaznica za koncerte u zatvorenim prostorima 13. januara u okviru Dočeka u Novom Sadu počinje u ponedeljak, 20. decembra u podne. Na raspolaganju će biti vrlo ograničen broj ulaznica po specijalnim, promotivnim cenama, dostupan onlajn na sajtu gigtix.com 

Uz strogo poštovanje epidemioloških mera, kapaciteti koncerata, samim tim i broj ulaznica biće ograničeni. Ulazak i prisustvo događaju moguće je isključivo uz COVID sertifikat, koji je neophodno da sadrži najmanje jednu od sledećih stavki: potvrda o primljenoj trećoj dozi vakcine ili o primljenoj drugoj dozi vakcine ne starija od 210 dana, potvrda o negativnom PCR testu ne starijem od 72 sata, potvrda o negativnom antigenskom testu ne starijem od 48 sati, potvrda o preležanoj bolesti COVID 19 ne stariju od 210 dana. Na svakom događaju biće neophodno nošenje maski.

Na Dočeku 13. januara, kojim počinje i godina Evropske prestonice kulture u Novom Sadu, nastupiće brojni svetski, regionalni i domaći umetnici na više od 40 lokacija. Jedan od najpopularnijih britanskih elektronskih sastava, Morcheeba, nastupiće u Pozorištu mladih, u prvoj Gradskoj koncertnoj dvorani francuski bend Nouvelle Vague, dok će kraljicu fada Carminho ugostiti Srpsko narodno pozorište. U Gradskoj kući nastupiće jedan od najboljih klarinetista, Andreas Ottensamer, u Novosadskom pozorištu finski džez muzičar Jimi Tenor, a u Crkvi imena Marijinog, poznatijoj kao Katedrala, autentična američka pevačica Chrysta Bell. Prostor SKCNS Fabrika, u Kreativnom distriktu, ugostiće britanski broj jedan d’n’b zvuka, Rudimental DJ, dok će kantautorka Bojana Vunturišević nastupiti u Kulturnoj stanici Svilara. Od velikih regionalnih umetnika očekuju nas nastupi Josipe Lisac u Sinagogi, Damira Urbana u Reformatorskoj crkvi i Matije Dedića u Kulturnoj stanici Eđšeg. Bilja Kristić i Bistrik Orkestar nastupiće u NIS sali, a njima će se pridružiti brojna druga imena, širom Novog Sada.

U Gradskoj koncertnoj dvorani nastupiće francuski bend Nouvelle Vague; foto:Nouvelle Vague-Bandcamp

Pre svih nastupa, centralni događaj, svečano otvaranje Evropske prestonice kulture, predstava „Zeniteum :: 2022″, slovenačkog reditelja Dragana Živadinova, zakazana za 13. januar, slaviće kroz umetnost i kulturu, velika imena srpske nauke – matematičare Milevu Marić Ajnštajn i Milutina Milankovića. Postavka svečanog otvaranja je arhitektonsko-multimedijalni poduhvat koji u Srbiji do sada nije rađen, a samo otvaranje biće održano na jednom od glavnih gradskih bulevara, ispred Banovine.

nsuzivo.rs

 

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dusan
18/12/2021 23:40

Sta je sa umetnicima i bendovima iz Ns
Sramota