Rok za prijavu na konkurs za sufinansirnje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama u karlovačkoj opštini produžen je do 19. januara, jer se niko nije prijavio u prvobitnom terminu

Kako kaže Nikola Blagojević iz Komisije za realizaciju mera energetske sanacije, za ovu meru Karlovčani najviše mogu dobiti 210.000 dinara, što je polovina vrednosti solarne elektrane od tri kilovata. To ne znači, kako on napominje, da sugrađani ne mogu da prave veću, ali od opštine i države mogu da očekuju podršku u pomenutom iznosu.

Krajem prošle godine opština je raspisala još jedan konkurs za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Drugi konkurs se odnosi na unapređenje termičkog omotača, termo-tehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu

pripremu potrošne tople vode. Njime nije predviđeno sufinansiranje izolacije objekata, ali jeste zamena stolarije i to po etaži. Za to najviše građani mogu dobiti 140.000 dinara.

Foto: Shutterstock/Animaflora PicsStock

Blagojević napominje da Karlovčani ponudu mogu da traže samo od odabranih firmi u tom postupku. Obrasce za prijavu mogu dobiti u prijemnoj kancelariji u Magistratu ili preuzeti sa zvaničnog opštinskog sajta sremskikarlovci.rs.

S milion i po dinara iz sopstvenog budžeta i još toliko novca koji je u martu 2022. odobrilo Ministarstvo rudarstva i energetike, lokalna samouprava sufinansira energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji Karlovaca.

dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments