Ilustracija: stockcreations/Shutterstock
Holandska uprava za bezbednost hrane i potrošačke robe NVWA produžila je upozorenje za konzumiranje šampanjca luksuznog brenda “Moët & Chandon Ice Impérial”.

Postoji mogućnost da je u bocama šampanjca droga MDMA, poznata kao ekstazi.

Konzumiranje može biti opasno po život. Prema dosadašnjim informacijama, u Nemačkoj je jedan muškarac početkom februara preminuo nakon što je pio šampanjac, a sedam osoba je imao posledice opasne po život, prenosi Fenix magazin.

Sam proizvođač je prijavio četiri druga slučaja u Holandiji. Upozorenje na šampanjac se i dalje odnosi na Nemačku i Holandiju.

Reč je o šampanjcu marke “Moët & Chandon Ice Impérial” u boci od tri litra s brojem proizvoda LAJ7QAB6780004. Šifra se nalazi na nalepnici na poleđini boce. Spolja se boce sa ekstazijem ne razlikuju od uobičajenih. Tečna MDMA ima sledeće karakteristike: nema mehuriće, ima crvenkasto-smeđu boju koja s vremenom potamni i miriše anis.

Osobe koje imaju takav šampanjac kod kuće ne smeu bocu ni pod kojim okolnostima dodirivati ​​ili čak piti sadržaj. Čak i najmanje količine mogu imati dramatične zdravstvene posledice, pa čak i smrtonosne. Kupci koji kod kuće imaju bocu pogođenu upozorenjem treba odmah da obaveste policiju.

b92.net

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Majstor
09/06/2022 19:32

I sta ovi se ogradili i nece nikako odgovarati za ljudske zrtve?

Novica
13/06/2022 17:03

Objasnite mi kako je moguce da Extazi dospe u sampanjac? 😀 Znaci da ga verovatno i inace stavljaju da bi navukli ljude, ili uradili sta god… samo sto je ovaj put “upalo” malo vise