PROLEPŠAVA SE VREME, ALI JE KIŠOBRAN I DALJE OBAVEZAN! Red sunca pa red pljuskova sa grmljavinom, evo šta nas čeka

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas će u Srbiji biti minimalna jutarnja temperatura od 10°C do 15°C, a maksimalna od 22°C do 26°C.

Srbija: U nedelju sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Veća šansa za pljuskove je u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, a više sunčanih sati biće na severu uz manju šansu za kišu. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 10°C do 15°C, a maksimalna od 22°C do 26°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša ponegde na zapadu.

Beograd: U nedelju sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa malom šansom za kratkotrajni lokalni pljusak popodne. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna do 26°C. Uveče suvo.

Niš: U nedelju promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna oko 23°C. Uveče je takođe moguća kiša.

Užički region: U nedelju toplije, promenljivo i nestabilno vreme uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Moguće su i lokalne nepogode. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 14°C, a maksimalna od 25°C do 25°C. Na Zlatiboru i Tari promenljivo oblačno uz kišu i kratkotrajne pljuskove. Temperatura do 20°C na 1000 mnv.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vojvodina: U nedelju duži sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa malom šansom za poneki kratkotrajni lokalni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 10°C do 13°C, a maksimalna od 24°C do 26°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša ponegde na zapadu.

Novi Sad: U nedelju sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa malom šansom za kratkotrajni lokalni pljusak popodne. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 12°C, maksimalna do 25°C. Uveče suvo.

Subotica: U nedelju sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa malom šansom za kratkotrajni lokalni pljusak popodne. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 11°C, maksimalna do 25°C. Uveče suvo.

Vreme narednih dana:

U ponedeljak toplije i sparno sa dužim sunčanim periodima u većem delu dana, a popodne nestabilno sa razvojem oblaka uz povremenu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugu Srbije. Moguće su i lokalne nepogode sa gradom. Kiša i pljuskovi se očekuju i uveče i u noći ka utorku. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 25°C do 28°C. Uveče se pljuskovi šire sa jugozapada ka severu i istoku Srbije. Od utorka do kraja iduće sedmice se nastavlja promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti