Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Miloš Vučević i generalna konzulka Crne Gore Nevenka Ćirović sastali su se u Gradskoj kući u Novom Sadu. Gradonačelnik je konzulki zahvalio na prvoj zvaničnoj poseti i izrazio očekivanje da će buduća saradnja biti uspešna na obostranu dobrobit.

Sagovornici su zaključili da su odnosi između Novog Sada s jedne strane i pobratimske Budve, kao i Tivta, koji će takođe biti na najznačajnijoj listi gradova prijatelja, veoma dobri.

Vučević je rekao da je trenutno okosnica saradnje sa Budvom i gradovima Boke Kotorske podrška Novog Sada njihovom nastojanju da 2028. godine postanu Evropska prestonica kulture.

– Novi Sad će nesebično podeliti svoja znanja i iskustva, jer cilj nam je da imamo jak i razvijen region i dobre međususedske odnose – rekao je Vučević. Konzulka i Gradonačelnik saglasili su se da čvrsta životna povezanost građana Srbije i Crne Gore treba da bude uporište kulturne, ekonomske i svake druge saradnje dveju prijateljskih država.

Oni su ocenili da diplomatija i politika mira nemaju alternativu i da jedino politički stabilan region može da donese ekonomski procvat i bolji život svim građanima na ovom području.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments