FOTO: VIBE FACTORY / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Festival gejminga “VIBE FACTORY” održava se u Novom Sadu, od 21. do 23. oktobra na Novosadskom sajmu.

VIBE FACTORY FESTIVAL je prvi, najveći i najatraktivniji gejming festival kod nas, osmišljen u skladu sa svetskim standardima, koji će okupiti ljubitelje gejminga, jutjuba, video igara, gejm dizajna i svega onog što čini modernu gejming scenu. Posetioci će moći, za tri festivalska dana, da se upoznaju sa novostima u ovoj industriji, o načinu rada i prilikama koje ova grana pruža, a koja je trenutno jedna od najplaćenijih u IT sektoru.

– Virtualne ture, promocije aplikacija i digitalnih potencijala približiće posetiocima sajma ovaj vrli novi svet, o kom šira javnost još uvek malo zna. Kroz brojne panele, govoriće se i o mogućnosti umrežavanja ove industrije sa obrazovnim sistemom i državnim instutucijama, ali i o odgovornom i kontrolisanom pristupu video igricama – izjavila je direktorka festivala VIBE FACTORY Olga Ješić.

Prema njenim rečima društvena odgovornost i odgovorno korišćenje proizvoda gejming industrije je ono na čemu se temelji sam festival, a kroz goste i učesnike festivala pokazaće se i važnost pravljenja balansa i jasne granice između gejminga kao zabave i gejminga kao korisne potrebe za razvoj omladine.

Posetioci će na festivalu moći da učestvuju u gejiming turniru, da se takmiče kao profesionalci u šest trenutno najpopularnijih svetskih igrica, moći će da snimaju spotove i učestvuju u izazovima sa jutjuberima, da se kostimiraju u svoje omiljene junake, ali i da učestvuju u radionicama robotike i da osvoje vredne nagrade.

Za tri festivalska dana organizovani su i paneli i konferencije za posetioce, najpre za roditelje ali I profesionalnu gejming zajednicu.

Grad Novi Sad je kao centar IT industrije podržao ovaj inovativni festival, koji je konceptualno za celu porodicu, jer je ujedno I zabavan I edukativan.

Sajam traje tri dana, od petka do nedelje, od 9 do 20 časova, a dnevne, trodnevne i porodične karte već su u prodaji i mogu da se kupe preko GIGSTIXA.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments