Foto: visitns.rs

Od statusa slobodnog kraljevskog grada, preko Srpske Atine, pa do današnje Evropske prestonice kulture, Novi Sad je jedan od retkih gradova Evrope koji je dobio prvu filmsku sagu. Evropski ideali i izazovi iz tog vremena “Liberta – rađanje grada”, imaće svoju premijeru u nedelju, 17. jula.

Prva filmska saga o nastanku Novog Sada premijerno će biti prikazana u okviru programskog luka “Tvrđava mira” kao deo Evropske prestonice kulture, jednog od najznačajnijih projekata za grad.

Ulaz na projekciju filma je slobodan, ali uz obaveznu ulaznicu, zbog ograničenog broja mesta. Besplatne ulaznice od juče dostupne su za sve samo na blagajni Gigs Tix-a u Pariskom Magazinu. Rezervacija ulaznica putem interneta neće biti moguća.

Novosadska premijera filmske sage “Liberta – rađanje grada” reditelja i saradnika na scenariju Gvozdena Đurića i reditelja i scenariste Žanka Tomića zakazana je za nedelju, a projekcija će biti pod vedrim nebom Petrovaradinske tvrđave, koja i sama jedna od najznačajnijih znamenitosti Novog Sada.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments