Foto: JKP "Tržnica"
Zimska služba preduzeća JKP “Tržnica” na svim novosadskim pijacama prvo je posula so, a tokom dana i noći ubrzano radila na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina.

JKP „Tržnica“ Novi Sad donelo je Program rada Zimske službe za 2021/22. godinu kojim su obuhvaćene sve novosadske pijace.

Zimsku službu čini preko 30 radnika preduzeća u koju se uvek može uključiti i dodatni broj
zaposlenih, ukoliko se potreba za tim pojavi. Preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora Belarus sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora IMT 539 sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi.

Kako kažu iz preduzeća, raspolaže se i sa motorima sa četiri grtalice i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično.

Za ove namene, preduzeće je pripremilo i 40 tona soli koja je raspoređena po pijacama.
Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima pijaca.

Iz JKP “Tržnica” napominju da su zakupci lokala na pijacama takođe u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

Program rada zimske službe obuhvata period od 15. decembra do 15. marta 2022. godine. U slučaju snežnih padavina, rad Zimske službe se može produžiti i nakon završetka predviđenog perioda.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments