Foto: SRBTEQ media

Italijansko mesto, Červija, dočekalo je neke od najvećih sportskih zvezda u konkurenciji muških parova i mešovitih parova, čime je započela evropska turneja u tekbolu. Novosađani su u Italiji odbranili boje Srbije, osvojivši zlato i srebro

Među ambasadorima tekbola u svetu su Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nuno Gomes i Pires, kao i Mesi, Nejmar, Mbape, Matić, Modrić, Hazard, Kutinjo, Lukaku i Zidan.

Srpski reprezentativci Nikola Mitro i Bogdan Marojević osvojili su zlato, pobedom aktuelnog svetskog šampiona u dublu, Čabe Banjika i Adama Blažovića iz Mađarske, rezultatom 5-12, 12-8, 12-5.

Pored osvojenog zlata, Nikola Mitro i Maja Umićević uzeli su srebro u kategoriji miks-dubl.

Foto: SRBTEQ media

Na do sada održana tri Svetska tekbol prvenstva, Mitro i Marojević poneli su titule
svetskih šampiona i vicešampiona 2018. i 2019. godine, a Robert Vizi, operativni menadžer, za NS Uživo sa ponosom govori da su dostigli vrh Evrope i da ih uspeh tek čeka.

-Sada smo na vrhu evropskog tekbola, radimo dosta na tome da tekbol bude vidiljiv kod nas, kao što je u svetu. Ekipa koja je sada pobedila na Evropskom prvenstvu, su i pobednici na čelendžeru i oni idu na Svetsko prvenstvo ove jeseni. Posle evropskog vrha idu na svetski vrh- rekao je Robert.

Ovog leta tokom dvodnevnih turnira u tržnim centrima “Promenada” u Novom Sadu i “Galerija” u Beogradu u junu i avgustu, Marojević, Mitro i Umićević izborili su se za čast da ove jeseni predstavljaju Srbiju na Svetskom tekbol prvenstvu, pa ih sada očekuju dalji
intenzivni treninzi.

Foto: SRBTEQ media

Očekuje se da će 2028. godine u Los Anđelesu, tekbol postati i olimpijski sport, a Vizi to komentariše kao veliku mogućnost, iako ovaj sport postoji sedam godina.

-Sva je prilika da će tako biti, jer je za kratko vreme došlo do toga da ima 114 nacionalnih saveza, a među promoterima su i najpoznatija imena svetskog fudbala. Naš ambasador u Srbiji je Nemanja Matić, fudbaler Mančester Junajteda. Tekbol ima definitivno ozbiljnu perspektivu u našoj zemlji- istakao je Vizi.

Među ambasadorima tekbola u svetu su Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nuno Gomes i Pires, kao i Mesi, Nejmar, Mbape, Matić, Modrić, Hazard, Kutinjo, Lukaku i Zidan.

Zorica Topić

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments