P.S. Volim te

       

Poznato je svima da se vrlo često uplašimo sopstvenih osećanja. I ne samo to, već kako će na naše emocije reagovati naš partner. Kada je pravo vreme za VOLIM TE u vezi?

Zašto se uvek bojimo da mi budemo prvi koji će to izgovoriti? Toliko pitanja a malo odgovora. Ali hajde da odgovore zamenimo jednostavnim postupcima, šta mislite o tome? Da li je ovo bilo još jedno pitanje!?

Emocije su klizav teren za svakog od nas a opšte je poznato da muški pol ima veći prolem sa ispoljavanjem emocija nego žene, trude se da sve drže pod kontrolom, posvećeni su ali i dalje malo nedodirljivi. Daće sve od sebe da „uguše“ leptiriće u stomaku jer bi ispoljavanje emocije bila ozbiljna slabost. Greška!

Osećanje priznate ljubavi donosi radost, stabilnost i neki čudan mir. Tu prestaju strahovi i ona čuvena pitanja i zapitkivanja. Znamo da je velikom broju ljudi teško da se iskažu verbalno. Ovde uključujem i muškarce i žene. Ponekad se u partnerskom odnosu zbog staha od verbalog pokazivanja ljubavi javi onaj osećaj da ste spremniji da izgubite nekog nego da mu kažete VOLIM TE!

Priznaćete, svi smo nekada u životu prošli kroz ovakvu dilemu i tražili pravi i bezbedan način da iskažemo svoje emocije, naročito ako se od nas očekuje da taj potez povučemo prvi. Negde smo svesni da se takve stvari uvek lakse urade telefonom i SMS porukom. Ali hajde da se malo potrudimo i prihvatimo kreativnost kao naseg saveznika. Evo nekoliko predloga i slobodno ih ukradite nećemo nikome reći!

Autor: Jovana Filipović

Komentari: