Stupce crne hronike u decembru su punile vesti u kojima su glavni heroji novosadski vatrogasci, osim požara imali su nekoliko tehničkih intervencija, ali i drugih situacija.

02. DECEMBAR: TEŠKA NESREĆA KOD TEMERINA 

Teška nesreća dogodila se oko 20 časova na putu Temerin-Sirig, kada se automobil veliko brzinom zakucao u neosvetljenu traktorsku prikolicu. Vozač je stradao na mestu, a vatrogasci su sekli vozilo kako bi došli do tela nastradalog.

05. DECEMBAR: TEŠKA NESREĆA NA AUTOPUTU

Oko 21 čas dogodila se teška nesreća na autoputu Novi Sad-Subotica u smeru ka Novom Sadu. Vozač automobila je poginuo na licu mesta. Automobil se nakon stravične nesreće zapalio, pa su na lice mesta izašli vatrogasci

06. DECEMBAR: POŽAR U ZGRADI NA TELEPU, IZGOREO CEO STAN

Oko 19 časova došlo je do požara na poslednjem spratu zgrade na Bulevaru patrijarha Pavla. U požaru je izgoreo ceo stan, a na teren je izašao veći broj vatrogasnih vozila.

Žandarmerija je pomogla u evakuaciji stanara. Vlasniku stana navodno je bila isklučena struja, a stanari već duže vreme apeluju na probeleme koje pravi ovaj muškarac. Vlasnik je nakon požara uhapšen.

09. DECEMBAR: TEŠKA NEZGODA KOD ČENEJA

Teška nezgoda dogodila se oko 14 časova na putu Čenej-Sirig Na teren su izašli vatrogasci koji su sekli vozilo da izvuku putnike.
Dva vozača prevezena su u UC KCV u Novi Sad, a povređeno je još troje ljudi.

12. DECEMBAR: POŽAR NA PEJIĆEVIM SALAŠIMA

U poslepodnevnim časovima izbio je požar na objektima jedne firme na Pejićevim salašima, požar je zahvatio deo krova, ali je ugašen brzom intervencijom vatrogasaca.

Povređenih nije bilo, a količina materijalne štete nije poznata. Uzrok požara utrdiće istraga.

13. DECEMBAR: VELIKI POŽAR U JOZEFA MARČOKA

U poslepodnevnim časovima došlo je do požara kakav se retko viđa. Vatra je zahvatila čitavu krovnu konstrukciju zgrade koja se nalazi u Ulici Jozefa Marčoka na broju 3 i 5.

Foto: nsuzivo.rs

Vatra je zahvatila čitavu krovnu konstrukciju zgrade

Vatrogasci sa preko 10 vozila su se više sati borili da obuzdaju vatrenu stihiju, a u tome su im pomagale kolege iz lokalnih DVD-ova, vatrogasci NIS-a i Transnafte, ali i radnici JKP-ova sa svojim cistrenama. Na svu sreću u požaru nije bilo stradalih niti povređenih osoba, ali je materijalna šteta ogromna. Kao uzrok požara navodile su se neispravne instalacije ili elektronski uređaji.

19. DECEMBAR: JUTJUBER PRETIO DA ĆE DA SE UBIJE, SNIMAO SE ZA TIK TOK

Devetočasovna drama odigrala se u Ulici cara Dušana na Grbavici kada se jutjuber Daniel Đukić poznatiji kao Frenki Duluvra zabarikadirao u svom stanu, a potom pozvao majku i rekao joj da će se ubiti i da će ubiti svakog ko mu priđe.

Akcija je trajala preko devet sati

MAJCI REKAO DA ĆE UBITI SVAKOG KO MU PRIĐE

Majka je obavestila policiju, a na lice mesta odmah su stigli vatrogasci sa meredevinama i vazdušnim jastukom sa spasavanje. Na licu mesta su dežurale i ekipe hitne pomoći i policije, dok je pregovarački tim MUP-a pričao sa Đukićem o uslovima predaje. Nakon devetčasova drama je okončana kada je obijen stan, a vatrogasci su odigrali veliku ulogu, jer su sa svojom platformom obezbedili da Đukić ne skoči sa balkona na drugom spratu. Poteškoća za vatrogasce je bila ta šzto zbog autobuskog stajališta nisu mogli da rašire jastuk za spašavanje.

20. DECEMBAR: ZAPALJEN AUTOMOBIL NA PODBARI

Oko jedan čas nakon ponoći, izbio je požar na automobilu marke Dodž u Ulici patrijarha Čarnojevića na Podbari. Požar je oštetio i zgradu. 

U požaru je oštećena i zgrada, ali i druga vozila

Automobil ne pripada nikome od stanara u zgradi na čijem je parkingu automobil izgoreo. Postoje indicije da je požar podmetnut.

20. DECEMBAR: POTPUNO IZGOREO HIPERMARKET TEMPO 

Oko 22 časa izbio je veliki požar u hipermarketu Tempo u Tekelijinoj ulici. Vatrogasci sa preko 22 vozila su se borili više sati da obuzdaju vatrenu stihiju.

I u ovom slučaju vatrogascima su pomagale kolege iz lokalnih DVD-ova, vatrogasci NIS-a i Transnafte, ali i radnici JKP-ova sa svojim cistrenama

Vatrogasci su dežurali ceo naredni dan

VATROGASCIMA POMOĆ STIGLA I NIS-A, DVD-OVA I JAVNIH KOMUNALNIH PREDUZEĆA

Vatra je progutala čitav objekat, a jedna žena je hospitalizovana zbog udisanja dima. Uzrok požara nije poznat, a materijalna šteta je ogromna.

21. DECEMBAR: TEŠKA NEZGODA KOD KAĆA

Teška nezgoda dogodila se oko 18 časova na Zrenjanjnskom putu kod Kaćke petlje. 

U ovoj nezgodi učestvovala su tri vozila, a na terenu su izašli  vatrogasci koji su sekli jedno vozilo, kao i policija i hitna pomoć.

22. DECEMBAR: IZGOREO AUTOMOBIL U CENTRU

U centru grada, u Ulici Ilije Ognjanovića, izbio je požar na automobilu na parkingu. 

Brzom intervencijom vatrogasne službe požar je ugašen, uz prisustvo policije. Nije bilo povređenih lica, a uzrok požara su loše instalacije.

23. DECEMBAR: STRAVIČAN POŽAR U KAĆU, POGINULO DVOJE

U ranjim jutarnjim časovima došlo je do požara na kamp kući u Ulici narodnih heroja u Kaću. U požaru su smrtno stradale dve osobe.

Vatrogasci su po dolasku na teren zatekli požar u potpuno razbuktaloj fazi, tako da nastradali nažalost nisu imali šansu da prežive.

24. DECEMBAR: GOREO KROV ZGRADE U MAKSIMA GORKOG

nešto posle 17 časova izbio je požar na  krovu stambene zgrade u ulici Maksima Gorkog 28. Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila i dve ekipe hitne pomoći, kao i nekoliko patrola policije.

Prema rečima portparola novosadske hitne pomoći, Zoran Krulja, njihova ekipa dežurala je na licu mesta u toku intervencije, a jedna žena stara 56 godina prevezena je u svesnom stanju na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. U jednom momentu na krovu zgrade video se otvoreni plamen.

25. DECEMBAR: GORELE GARAŽE U RUMENCI

Posle 21 čas izbio je veliki požar na garaži jedne u kuće u Baštenskoj ulici u Rumenci. Požar se potom proširio na šupu i na druge prostorije.

Brzom rekacijom vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu i sprečeno je širenje na stabmene objekte u blizini, a ljudi su pre dolaska vatrogasaca uspeli da izvuku automobil iz garaže. Vatrogasci su stigli za svega 4 minuta.

N.B.

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments