Foto: Uprava Carine

Na aerodromu Nikola Tesla 5. januara, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 2.000 tompusa.

Prekršaj je otkriven kada je pedestogodišnji domaći državljanin, koji je doputovao iz Havane, letom preko Istanbula, preuzeo svoj prtljag sa karusela i uputio se ka izlazu.

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Foto: Uprava Carine

Kada je jedan od njegovih kofera otvoren u njemu je umesto garderobe pronađeno 1.998 kubanskih cigara.

Najviše je bilo tompusa marke ”Cohiba Behike” čak 545 komada, 305 cigara organičene serije ”Montecristo”, potom 290 tompusa ”Trinidad Cohiba”, 225 cigara robne marke ”Cohiba Habana Cuba”, dok su preostala 633 tompusa takođe bila obeležaena poznatim kubanskim robnim markama.

Foto: Uprava Carine

Podsećamo da je u Republiku Srbiju dozvoljeno uneti 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar
12/01/2023 12:58

To nije krijumćarenje. To je za njega I njegovu babu za njihove potrebe. Gde piśe da neko moźe da vam odredi koliko će te da puśite vi I vaśa baba. Povuku 2 dima I bace. Eto taman za mesec Dana. Dan dva manje ili viśe.

Mafija
13/01/2023 02:30

Nekada je moglo da se prenese boks cigareta…u danasnje vreme samo četvrt. ..šta rade duvanske industrije…mafija..