Foto: Vladimir Veličković

Kada je koronavirus primorao kompanije širom sveta da šalju svoje zaposlene da rade od kuće, rad na daljinu je dobio svojih pet minuta koji traju već dve godine. Koliko god da rad od kuće ima svojih prednosti, toliko ima i svojih mana: smanjuje se socijalizacija, gubi se kontakt sa pojedinim osobama, osobe često ne mogu da kvalitetno da razdvoje poslovno i privatno… Novi Sad je, poput mnogih svetskih gradova, dobio prostor pod nazivom Meet n Work, koji će olakšati rad na daljinu

Pored toga postoji i probni rad u trajanju od jednog dana kako bi korisnik mogao da proceni da li mu odogovara prostor, a s tim i način rada u takvom okruženju.
Foto: Vladimir Veličković

-Na samu ideju sam došao iz neke lične potrebe, jer već dve godine radim od kuće i počeo sam da osećam pritisak. Zato sam počeo da istražujem moguća rešenja. Pomislio sam da bih ja otišao u neki coworking, zajednički prostor za rad- rekao je za naš portal Nemanja Knežević, jedan od osnivača.

Nakon isprobavanja raznih rešenja i sam je poželeo da otvori svoj zajednički prostor za rad u Novom Sadu. Ali, zbog cele epidemiološke situacije nije pronalazio pravi momenat, sve do ovog decembra.

-Radno vreme prostora je 24 časa svakog dana a funkcionisaće tako da svako ko postane član dobija i ključ. Ne ograničavamo ljude da li će raditi ujutru, u toku dana ili noću. Rezervacije će biti na dnevnom, nedeljnom, dvonedeljnom i mesečnom nivou, postoji opcija i na duže, sve je stvar dogovora- pojasnio je Knežević.

Pored toga postoji i probni rad u trajanju od jednog dana kako bi korisnik mogao da proceni da li mu odogovara prostor, a s tim i način rada u takvom okruženju.

Foto: Vladimir Veličković

-Ovakav vid prostora postoji već u Novom Sadu. Mi smo sa radom počeli od prvog decembra. Do sada smo dobijali samo pozitivne komentare, a rado ću prihvatiti i bilo kakve zamerke, kako bi oni koji dolaze bili zadovoljni. Cilj mi je da pratim mišljenja ljudi koji će ovde provoditi vreme- dodao je.

Prostor je koncipiran na dva nivoa, na gornjem nivou biće sam coworking prostor, stolovi, a pored toga postoji i privatna kancelarija za četiri osobe, koja bi bila pogodna za manju
firmu. Donji deo prostora je otvoren, njegova namena je za događaje, radionice, predavanja i seminare. Na donjem delu je i čil zona, koja je namenjena za opuštanje.

-Oni koji dolaze kod nas su uglavnom oni čiji je posao vezan za laptop, koji imaju mogućnost rada odakle god, a imaju potrebu da ne sede sami kod kuće, već da su u zajednici gde postoji mogućnost i upoznavanja i potencijale saradnje- kazao je Knežević.

Zorica Topić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments