Foto: SLT/Dečiji kulturni centar Novi Sad

Od utorka, 30. avgusta, počinju radionice umetničke laboratorije senzornog lavirint teatra u kojoj mogu da učestvuju mladi, od 15 do 25 godina, znatiželjni da upoznaju i dožive neobičan “novi” teatar. Senzorni lavirint teatar je jedinstven oblik izvođačke umetnosti koji je posebno napravljen za interaktivno uključivanje svih učesnika u proces stvaranja predstave. U završni deo procesa se uključuje i publika.

Osnovne aktivnosti umetničke laboratorije senzornog lavirint teatra (SLT) su usmerene na kreiranje senzornog performansa na temu nasilja među mladima. Kroz seriju radionica mladi će biti upućeni u pojavne oblike nasilja a kroz mogućnosti koje daje senzorni teatar to približiti svojim vršnjacima i njihovim roditeljima.

Radionice su aktivne i zanimljive, odigravaju se u dvorištima, holovima, na stepenicama, u hodnicima, na sceni i izbacuje polaznike iz zone komfora. Tokom radionica radiće se vežbe koje se primenjuju u interaktivnom i eksperimentalnom pozorištu, kao i u terapijske svrhe, tako da će svaki polaznik dobiti priliku ne samo da stekne iskustvo u kreiranju novog oblika teatra, već i da se otisne na putovanje u sopstvene emocionalne dubine i spoznaje koje će mu pomoći u njegovom ličnom razvoju i dati mu suštinski kontekst.

Foto: Promo/Dečiji kulturni centar Novi Sad

Facilitator i reditelj je Sebastian Dobresku, gost iz Rumunije, dok su asistenti facilitatora Severina Prostran Miletić i Miloš Macura.

Premijera će se održati 4. septembra od 15.00 do 19.00 časova, a publika ulazi pojedinačno. Radionice će se održavati od 30. avgusta do 4. septrembra, svakog dana u periodu od 08.00 do 16.00 časova u Kulturnom centru Novog Sada, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Novi Sad.

Prijave i informacije o radionici se mogu dobiti na telefon: 063521123

Realizaciju ovih radionica i predstave su omogućili Gradska uprava za sport i omladinu Novog Sada, Kulturni centar Novog Sada i festival INFANT.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments