U toku 2021. godine broj noćenja turista u Novom Sadu je značajno uvećan u odnosu na 2020. godinu. Tokom jula i avgusta meseca ove godine on je čak prešao broj iz 2019. godine.

Novi Sad je na dobrom putu da naredne godine ostvari rast broja noćenja i u ostalim mesecima, budući da je poznato da će, nakon titule Omladinske prestonice Evrope, Novi Sad poneti i titulu Evropske prestonice kulture.
Program „Zaključaj koronu otključaj Novi Sad“ sprovodi Centar za održivi razvoj Novi Sad, uz podršku Gradske uprave za privredu i nastao je kao rezultat međunarodne prakse i praćenja svetskih trendova, nastalih pod uticajem pandemije virusa Kovid 19.

Program omogućava studentima turizma i hotelijerstva, kao budućim turističkim radnicima, da se uključe u proces oporavka i razvoja receptivnog turizma u gradu, da učestvuju u promociji Novog Sada kao privlačne turističke destinacije bogatog sadržaja i da se osnaže da samostalno deluju.

Učesnici programa će imati priliku da učestvuju na besplatnim edukativnim radionicama nakon kojih će kreirati programe koji imaju za cilj privlačenje većeg broja organizovanih grupa turista.

Prijave za učešće u programu, studenti turizma i hotelijerstva, mogu poslati na otkljucajturizam@gmail.com, a prva radionica će biti održana 27. decembra.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments