Foto: Inobačka Novi Sad

Na podzemnoj javnoj garaži kod Skupštine AP Vojvodina trenutno se izvode instalaterski radovi, postavljanje sistema protivpožarne zaštite i ventilacije, nakon čega slede završni, fini zanatski radovi. Do kraja maja pristupiće se i obeležavanju parking mesta, čime će biti stvoreni svi uslovi za parterno uređenje i  obnavljanje banovinskog parka sa novim sadržajem i mobilijarom, koje prema ugovoru obavlja Grad Novi Sad.

Do kraja godine biće u funkciji prva podzemna javna garaža u Novom Sadu sa 167 parking mesta, što je za 40 mesta manje nego što je bilo predviđeno prvobitnim projektom.

Foto: Inobačka Novi Sad

Naime, kompanija „Inobačka“ odlučila je da podrži inicijativu građana Novog Sada i Grada Novog Sada, te je upodobila projekat podzemne garaže po kom je prvobitno trebalo da bude 207 parking mesta. Projekat je izmenjen kako bi se očuvala zelena površina, a na ovaj način sačuvan je drvored jablanova i jedno stablo kestena, koji nisu bili pod zaštitom, te su prvobitnim projektom bili predviđeni za uklanjanje.

Foto: Inobačka Novi Sad

Nakon završetka parternog uređenja, a pre puštanja u funkciju podzemne garaže, na svoje mesto biće vraćen i spomenik Vasi Stajiću, koji je uklonjen pre samog izvođenja radova, da bi se izbegla oštećenja na spomeniku, a uz koordinaciju i uslove koje je izdao Zavod za zaštitu spomenika kulture.

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
02/04/2023 22:13

Oce li Banovina preteci napredne neimare? 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo