Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Srpski narod je izgradio svoju kuću na putu koji spaja sever i jug, koji povezuje zapad i istok. Ta pozicija uz prilike, donosi i izazove. Zato su nas često pohodile razne armije i nije nam bilo lako, a neretko ni mi nismo bili dovoljno jaki, istakao je Predrag Rajić, specijalni savetnik potpredsednika Vlade Miloša Vučevića

Srpski narod kao organizovan geopolitički faktor nije postojao 2012. godine. Država Srbija bila je servis za zaduživanje kako bi se podmirivale mizerne plate u javnom sektoru i penzije, najniže u Evropi. Privatni sektor, infrastrukturni projekti od značaja, proizvodnja, nisu postojali. Kao država nismo bili čak ni na kolenima. Ležali smo potrbuške. Srpski narod na Kosmetu i srpski narod u okolnim državama bili su prepušteni na milost i nemilost lokalnim velmožama. U samoj Srbiji kulture sećanja nije bilo, o našim se žrtvama nije govorilo, Sprska pravoslavna crkva bila je izložena kampanji izrugivanja. Bili smo siromašni, dezorijentisani, poniženi.

Foto: Oliver Bunic/Bloomberg

A onda se pojavio Aleksandar Vučić. U vreme kada se činilo da je srpska propast neizbežna, Bog nam je poslao spas u vidu najboljeg državnika od kneza Mihaila do dsnas, ako ne i duže od toga. Čoveka koji bi shodno svojim kapacitetima, uspešno mogao da vodi i najmoćnije svetske sile. I to uspešnije od njihovih aktuelnih lidera.

Srbija je danas, nakon bezmalo decenije njegove vlasti ubedljivo najvažniji faktor na Zapadnom Balkanu. Siguran oslonac svih Srba, ma gde oni živeli. Premrežena autoputevima i superbrzim prugama, sa najnižom stopom nezaposlenosti, najvišim primanjima i najboljom stopom rasta u poslednjih 30 godina.

Povlačenje Aleksandra Vučića sa njenog čela vratilo bi nas bezbroj koraka unazad. Beograd bi ponovo bio jugoslovenska, a ne srpska prestonica, ekonomski standard bi nam bio ravan onom iz vremena Miloševića, a politička nestabilnost poput one iz perioda vladavine partija DOS-a.

Zato se moramo okupiti oko predsednika Vučića.
Zato treba podržati predsednika Vučića.
Zato ne smemo dozvoliti rušenje predsednika Vučića.
Jer, padne li Vučić, pala je i Srbija.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
23/01/2023 14:38

Ma nema veze daj samo da ga skinemo 🙂