Foto: Srpska lista
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji marta 2004, “ne sme ostati zločin bez kazne”.

U pisanoj izjavi povodom 18. godišnjice pogroma, Rakić je podsetio da je tada stradalo 19 ljudi a povredjeno više od 1.000, da je uništeno 35 crkava i manastira SPC, proterano 4.000 Srba i etnički očišćeno šest gradova i devet sela i to, kako je rekao, “pred očima međunarodne zajednice”.

-Sećanja na taj dogadjaj ne mogu i ne smeju da izblede. Tog dana je na ovim prostorima stradalo sve što se zvalo srpskim imenom ali i pored svega neizostavna je borba i vera u bolje sutra jer smo kao narod iz teških trenutaka izlazili još složniji u nameri da opstanemo i ostanemo na svojim ognjištima – naveo je Rakić a prenela Srpska lista.

Podsetio je da za stradanja Srba u martovskom pogromu 2004. niko nije odgovarao. “U nekim od etnički očišćenih gradova ni danas nema Srba, niti postoji iskrena volja da se njihov povratak podrži. Mnogo toga do danas nije obnovljeno. Zato i danas zbog pravde stvari moramo nazvati pravim imenom i neprekidno insistirati da do pravde dodje jer 17. mart 2004. godine ne sme ostati zločin bez kazne”, dodao je predsednik Srpske liste.

Kurir.rs/Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments