Foto: Ustupljenje fotografije

Evropsko prvenstvo u modernom plesu održaće se od 8. do 11. septembra u glavnom gradu Severne Makedonije, u okviru Svetske organizacije u modernom plesu. Reprezentacija Srbije učestvovaće na takmičenju, a krasiće je plesači iz četiri novosadska kluba.

Foto: Ustupljenje fotografije

Jasna Đuričković, vlasnica plesnog kluba “Five” iz Novog Sada, istakla je za naš portal da će na prvenstvu učestvovati preko dve hiljade takmičara, te da će konkurencija biti velika.

– Reprezentacija Srbije ide u timu koji broji 200 plesača. Što se tiče plesnih klubova, nastupiće plesni klub iz Beograda i četiri plesna kluba iz Novog Sada, među kojima je i naš plesni studio “Five” – rekla je Đuričković.

Kako bi sugrađanima pokazali šta će predstaviti na prvenstvu u Skoplju, plesači će u nedelju, 4. septembra, u velikoj sali Spensa, sa početkom u 18.00 časova, održati prezentaciju svih koreografija. Iz Novog Sada na takmičenje ide oko 100 dece, a roditelji će tim povodom moći da prisustvuju i upoznaju se sa plesnim tačkama, jer neće svi biti u mogućnosti da otputuju na Evropsko prvenstvo.

– Neki plesni klubovi su se kvalifikovali sa dve, tri koreografije, a neki su bili veoma dobri i kvalifikovali su se sa čak 15. Imamo jednu jaku reprezentaciju i pošto svi kažu da će biti jako prvenstvo, videćemo kakav ćemo rezultat napraviti – dodaje Đuričkovićeva.

Foto: Ustupljene fotografije

Anja Tadić, trinaestogodišnja takmičarka iz Novog Sada, plesom se bavi od svoje druge godine. Za NS Uživo Anja navodi da su ona i ostali takmičari spremni i da jedva čekaju odlazak na prvenstvo.

-Dugo smo se spremali za ovo takmičenje i radosni smo što može da učestvujemo na tako velikom takmičenju, a pogotovo što na Evropskom prvenstvu možemo da predstavimo Srbiju. Ples gledam kao svoj život. Imam malo tremu, ali nemam strah, jer znam da smo dobro uvežbani- rekla je Anja.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments