FOTO: FIFPRO/TWITTER
Iran se već više od 12 nedelja suočava sa protestima i nemirima, nakon što je Mahsa Amini (22) umrla u policijskom pritvoru, pošto ju je prethodno uhapsila policija.

Fudbalska reprezentacija Irana je tokom Svetskog prvenstva iskazala i znak protesta, te je odbila da peva himnu na prvom meču u Kataru protiv Engleske. Kasnije su isti ti fudbaleri i naterani od strane svoje zemlje da pevaju himnu, kako bi izbegli eventualne posledice.

Fudbaler Amir Naser Azadani je otišao najdalje i izgleda da će ga to koštati, iako ništa pogrešno nije uradio.

Naime, profesionalni 26-godišnji fudbaler Amir Naser Azadani upravo se suočava sa smrtnom kaznom u Iranu, i to nakon što je vodio kampanju za prava žena i osnovne ljudske slobode u svojoj zemlji.

U saopštenju FIFPRO, agencije koja se bori za prava fudbalera u svetu stoji: „Šokirani smo, zgroženi i solidarišemo se sa Amirom i pozivamo na momentalno ukidanje kazne!“

Facebook/Radioaktivni komarac

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Veena
21/12/2022 15:46

Bolesnici.

Hedonista
22/12/2022 10:10

Muslimani su namestili žene gde im je mesto i nema kurvanja po instagramu, golih dupeta, farme, parova i rijalitija. Cim das prava – ode sve nizbrdo. Isto kao i alkohol, zato nema istih prava i sve je u “vinkli”. Koliko god to bilo surovo jedino tako moze sve da funkcionise. Ako neko misli suprotno ok, ja sam ovog misljenja.