Foto: Parilov/Shutterstock

Ako imate naviku da se fenirate ili koristite peglu, tačnije presu, ne mora da znači da vam kosa mora biti automatski suva sa “ispucanim” krajevima. Zapravo, najvažnije je da peglu pravilno koritite i tako ćete smanjiti oštećenje vlasi.

Peglajte kosu prema ovim pravilima:

Podelite kosu na jednake i tanke pramenove

Ovo je prvi važan korak, jer veličina pramenova utiče na to koliko će vaša kosa na kraju biti dobro “ispeglana” i koliko će se oštetiti.

Pramenovi ne smeju da budu previše debeli kako bi se toplina od pegle pravilno rasporedila po vlasima. Takođe, pre provlačenja kroz peglu budite sigurni da ste kosu dobro i temeljno očešljali.

Foto: www.mysagesalonspa.com

Lagano povlačite peglu po pramenovima

Kod peglanja kose nema žurbe. Budite nežne prema svojim vlasima, a to će rezultirati lepim, zdravim i sjajnim vlasima. Polako prođite peglom po svakom pramenu ujednačenom brzinom, prenosi 24sata.hr.

Ne provlačite pramenove više puta kroz peglu

Prođete li peglom za kosu 3-4 i više puta po istom pramenu, napravićete više štete nego koristi. Visoka temperatura mogla bi da ošteti vlasi.

Foto: BabyCentre

Još neki korisni saveti:

  • Kosa mora biti čista pre korištenja pegle. Ukoliko nije, rizikujete da je dodatno oštetite;
  • Nikada ne peglajte kosu dok je mokra jer ćete je tako dehidrirati i oduzeti sjaj. Preporuka je prvo da je osušite, zatim nanesete termičku zaštitu za kosu (obično je u vidu spreja)

prva.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments