Foto: mondo.rs/Sutterstock
Ringle na šporetu moraju redovno da se čiste, a to ponekad ume da bude baš naporno. Uz ovaj trik čišćenje će biti mnogo lakše

Ipak, svaka domaćica zna da su moguće razne situacije u kojima se ne stiže da sredi kuhinja, a još manje imamo vremena da sredimo šporet. I tako dan za danom, masne fleke oko ringli ili na ravnoj ploči ostaju sve tvrdokornije.

Naime, sva sredstva za čišćenje imaju jednu manu – moraju da se ostave da deluju neko vreme, ali ako se osuše i “presuše”, onda ćete morati još jače da ribate da biste skinuli sloj prljavštine. Zato vam u pomoć priskače tanka, prijanjajuća folija.

Nanesite sredstvo za čišćenje rerne u debljem sloju, pa odmah razvucite foliju preko ploče, zalepite je preko vlažne površine i ostavite da sredstvo deluje – od nekoliko sati pa sve do 24 časa. Zatim skinite foliju, istrljajte ovlaš žicom i izbrišite mokrom krpom – zapečene naslage će nestati kao odnete čarobnim štapićem.

Međutim, postoji i još jedno jednostavno rešenje, a sve što vam je potrebno verovatno svaka domaćica već ima u kući. Napravite pastu za čišćenje od 1 kesica praška za pecivo, sok od jednog limuna, pola čašice za rakiju tečnosti za sudove, zatim je potrebno ispolirati taknkom žicom ili sunđerom natopljenim što toplijom vodom.

najzena.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments