Foto: Pixabay

Učenici od petog do osmog razreda karlovačke Osnovne škole „23. oktobar“ i đaci šestog i osmog razreda OŠ „Jovan Dučić“ iz Petrovaradina imali su čast da njihovi likovni radovi budu izloženi u galeriji Karlovačke crtačke škole u Sokolskom domu u Sremskim Karlovcima, što nije baš uobičajeno i izraz je težnje da likovno stvaraštvo dece izađe iz školskih kabineta.

Ova postavka, sastavljena od dečjih dela rađenih u različitim tehnikama, može još sutra da se pogleda. Nazvana je „Retrospektiva kreativnosti“, po rečima njenog selektora, nastavnice likovne umetnosti u OŠ „23. oktobar“ Olge Rabrenović, zato što predstavlja pogled na đačko stvaralaštvo u protekloj školskoj godini. Namera je da se učenički učinak u ovoj oblasti izvuče na svetlost dana i izloži pogledima dece i publike, kako bi se sami đaci podsetili na to šta su radili, ali i analizirao njihov eventualni napredak na tom polju.

Koristeći različite tehnike, osnovci su obrađivali zadate teme, ali se ipak vidi da su nastojali da „izađu iz zone komfora“.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments