Foto: African American Hairstyles

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na visoke temperature na području zemlje, ali i vremenske nepogode.

Visoke temperature najavljene su za petak, ali i prvi dan vikenda.

– U petak (29.07.) u celoj zemlјi, a u subotu (30.07.) na istoku i jugu veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 36 °S, a u Beogradu u petak oko 35 °C – stoji u upozorenju.

Foto: privatnaarhiva

Takođe, u subotu se loklano očekuje i pojava pljuskova.

– U subotu (30.07.) lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni plјuskovi sa grmlјavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar.

– U subotu (30.07.) posle podne i uveče u pojedinim delovima grada lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilni plјuskovi sa grmlјavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar – stoji u drugom upozorenju na nepogode.

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje.

– Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) – upozoreno je.

U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo, a samo na jugu i istoku promenljivo oblačno sa mestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

blic.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments