Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nakon prolećnih dana Srbiju očekuje promena temperature za vikend, a u pojednim krajevima padaće i sneg. U Beogradu će posle sunčanog jutra, pre podne biti naoblačenje, posle podne oblačno, uveče i noću sa kišom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, tokom noći u skretanju na južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od jedan do šest stepeni, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

Promena vremena

Do subote će se u većini mesta zadržati toplo i veoma toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 14 do 19 stepeni. U subotu pre podne na severu, a posle podne i u ostalim predelima postepeni pad temperature, a u nedelјu u svim predelima osetno hladnije.

Foto: PRINTSKRIN

Za vikend se lokalno očekuje veća količina padavina: u subotu na severu, a u nedelјu i na zapadu zemlјe. U subotu oblačno sa kišom, osim na jugoistoku Srbije gde će se zadržati suvo vreme. Krajem dana i tokom noći ka nedelјi sa izraženijim padom temperature kiša će prelaziti u susnežicu i vlažan sneg .

U nedelјu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i vlažan sneg. U brdsko-planinskim predelima, ali i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i ponegde u Sremu i Bačkoj, vlažan sneg uz formiranje/ povećanje visine snežnog pokrivača, najavio je RHMZ.

mondo

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments