Foto: Instagram
Istaknuti srpski književnik i pesnik Ljubivoje Ršumović pohvalio se poznavanjem lekovitog bilja, o kojem je učio od svoje porodice.

-Moj deda je bio travar sa Zlatibora, majka je to preuzela od njega, a i ja se malo time bavim. Od gaveza koji raste na mom placu, pravim meleme za rane. Znam i da je čaj od kore divlje kruške odličan protiv visokog šećera i holesterola. Pripremao ga je moj otac Mihailo, njegov otac, a danas i ja – objasnio je Ljubivoje.

Poznati pisac koji je napunio 83 godine objavio je fotografiju na kojoj se vidi kako izgleda proces pripreme čaja, koji uvek obavlja na terasi kuće u rodnom Ljubišu.

Kako piše “Prirodno i zdravo” ukoliko imate šećernu bolest i niste još počeli da koristite insulin, pokušajte sa ovim prirodnim lekom – uzmite čaj od kore divlje kruške (ne kore ploda). Potrebno je pronaći divlju krušku, odseći jednu grančicu, oljuštite koru, stavite nekoliko komadića kore u litru vode i skuvajte čaj kuvajući ga 10 minuta. Unosi se u organizam dvaput dnevno, ujutro i uveče. Ovaj čaj od kore diblje kruške pijte sve dok se nivo šećera ne spusti i neretko se dešava da se potpuno izleči dijabetes!

Ovaj čaj možete pripremiti i ako izlomite grančicu na sedam delova, stavite u posudu i naspete litru vode. Kuva se dok voda uvri do pola litre i pije se kao i prethodni čaj, ujutro i uveče.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments