FOTO: V. LALIĆ / RAS SRBIJA
Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je juče da se sa generalnim direktorom Radio-televizije Vojvodine dogovorio da nadležnima upute predlog da se produži finansiranje javnih medijskih servis kroz račune za struju bez vremenskog ograničenja, kao i da se poveća pretplata i da i RTS i RTV dobijaju novac iz budžeta.

Bujošević je to napisao u odgovoru članu Upravnog odbora RTS-a Predragu Azdejkoviću, koji je 11. novembra na Tviteru naveo nezvanična saznanja da je direktor RTS-a odbio zahtev sindikata za povećanjem plata, jer nema para i da zbog toga treba podići pretplatu.

U odgovoru koji je objavljen na sajtu Radio-televizijew Srbije, Bujošević je naveo da je Azdejković za tridesetak dana na mestu člana Upravnog odbora “izgovorio tri netačnosti o RTS”.

On je istakao da nije razgovarao sa sindikatima, da nije rekao da nema povećanja, već da se ne zna kako će izgledati finansije RTS u 2023. godini.

Dodao je da generalni direktor u leto počinje razgovore sa nadležnim organima vlasti o finansiranju RTS-a u narednoj godini, a da ove godine za “požurivanje” tih razgovora postoji dodatni razlog – ističe odluka o finansiranju RTS-a i RTV-a kroz račune za struju.

Istakao je i da izjava Azdejkovića od 21. oktobra da je restoran društvene ishrane RTS-a jeftiniji od skupštinskog restorana netačna, kao i da je netačno da RTS gleda samo starija populacija, a ne i mladi, jer je RTS najgledanija televizija u starosnoj grupi od 18 do 49 godina.

– To su proverljivi podaci, naročito za članove Upravnog odbora – naveo je Bujošević.

Dnevnik

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bojan
14/11/2022 14:36

Kakav program imate treba vas ugasiti a ne da vam se placa!

Goggarah
14/11/2022 16:42

Od mene će dobiti 0 dinara

Ns.1
14/11/2022 20:45

Ma more mrs…paraziti jedni!!!

Milos
15/11/2022 10:00

Nikad gori programi na tv ne znam ko vas uopste i gleda ?sta je to sto vas preporucuje?

Last edited 22 dana ranije by Milos