Foto: Tviter

Dolazak Volodimira Zelenskog na samit EU pozdravljen je gotovo jednoglasnim aplauzom. Jedan od retkih koji se nije pridružio bio je Viktor Orban, ali na kraju je ipak prišao ukrajinskom predsedniku na rukovanje.

Fotografiju rukovanja sa Zelenskim Orban je podelio na svom zvaničnom Tviter nalogu.

“Slušajući ukrajinskog predsednika bilo mi je jasno da će se ovaj rat odužiti. Ne možemo očekivati da će uskoro završiti. Iako mađarska vlada neće pomoći Ukrajincima oružjem, nastaviće da im upućuje humanitarnu pomoć”, rekao je Orban.

Zajedno s nekoliko drugih predstavnika EU-a, Viktor Orban održao je u četvrtak razgovore licem u lice s Volodimirom Zelenskim u Briselu. Ukrajinski predsednik učestvovao je na samitu šefova država i vlada EU-a, gde se susreo s predstavnicima zemalja članica podeljenih u četiri grupe.

Orban je bio deo iste grupe kao i predstavnici Austrije, Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Grčke i Kipra, a Zelenski ga je pozvao da poseti Kijev.

Predstavnici nekoliko država članica već su bili u Kijevu na bilateralnim razgovorima. Viktor Orban nije posetio Kijev, ali šefica mađarske države Katalin Novak posetila je Zelenskog prošlog novembra.

Analitika

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments