Foto: Printscreen

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je napad na Kremenčug

Vazdušni napad na zalihe municije u Kremenčugu u Ukrajini izazvao je požar u zatvorenom trgovačkom centru u blizini, tvrdi rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska vojska je potvrdila vazdušni napad na ukrajinski grad Kremenčug u ponedeljak, ali tvrde da su ciljali zalihe zapadnog oružja.

Rusko ministarstvo navelo je da se lokacija nalazi u blizini fabrike “Kredmaš”. Vojska tvrdi da je zapadna municija detonirala i izazvala požar u tržnom centru, koji više nije radio.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je tržni centar bio prepun ljudi u trenutku kada ga je Rusija navodno napala. Prema poslednjem izveštaju o žrtvama, u incidentu je poginulo 18, a povređeno 59 osoba, a 25 ranjenih je prebačeno u bolnicu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski opisao je incident u Kremenčugu kao “jedan od najeklatantnijih terorističkih napada u evropskoj istoriji“. On je naveo da lokacija ne predstavlja pretnju po rusku vojsku i da nema stratešku vrednost.

Kremenčug je grad u centralnoj Ukrajini, oko 250 km jugoistočno od Kijeva. Ruska vojska je prethodno napala veliku rafineriju nafte u gradu.

Kurir.rs/Raša tudej

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
29/06/2022 12:36

Osini po prasini 🙂