Foto: SHAMIL ZHUMATOV / POOL / AFP

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov obraća se javnosti povodom trenutne situacije u Ukrajini.

– Zvanična Moskva ne može da dozvoli da sa teritorije Ukrajine stiže pretnja od direktnog napada na Rusijui zjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je naglasio da će specijalna operacija Rusije u Ukrajini biti dovedena do kraja.
– Rusija je spremna da pregovara s Ukrajinom, ali će nastaviti operaciju kako bi uništila infrastrukturu i naoružanje koji joj prete rekao je Lavrov u obraćanju.

Pregovori Rusije i Ukrajine: Uništavanje oružja je ključno

Pregovori Rusije i Ukrajine će biti održani, rekao je Lavrov i izrazio uverenje da će rešenje krize u Ukrajini biti pronađeno, te da su uslovi koje postavlja Rusija minimalni.
– Naravno, rešenje će biti pronađeno ne sumnjam u to. Uslovi koji su za nas minimalni su dobro poznati, oni se razmatraju i na pregovorima s ukrajinskom stranom, kao što je to bilo u Gomelju i kako treba da se dogodi i danas izjavio je ruski šef diplomatije.
Lavrov ne isključuje mogućnost da Sjedinjene Američke Države podstiču Ukrajinu na odugovlačenje pregovora. Upozorio je i na to da Rusija neće zaključivati nikakve sporazume pod diktatom. Takođe je rekao i da neće da daje preuranjene ocene ruske operacije za demilitarizaciju Ukrajine.
Šef ruske diplomatije u svom obrćanju rekao je da je uveren da se protiv Rusije pripremaju ratni planovi kao i da se vode razgovori o mogućnosti nuklearnog rata, ali o tome ne govori Rusija, nego NATO i Ukrajina!
Kada su u pitanju ekonomski problemi prema rečima Lavrova, Rusija

će rešiti sve ekonomske probleme koje joj zadaje Zapad i ubeđen je da su zapadne kompanije odbile da sarađuju sa Rusijom jer su bile pod ogromnim pritiskom.
sputniknews.com / nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments