Foto: Printscreen/Daily Mail/kurir.rs
Brojne Ruskinje okačile su po mrežama snimke na kojima se vidi kako seku i uništavaju skupe Šanel torbice u znak protesta što im je zabranjeno da kupuju nove proizvode omiljenog brenda.

Moskovske manekenke i influenserke optužile su modnu kuću za “rusofobiju” nakon što se Šanel povukao iz Rusije zbog rata u Ukrajini.

Šanel je takođe zatražio od Rusa koji su u inostranstvu da potpišu da neće nositi i pokazivati njihovu robu u Rusiji.

TV voditeljka, PR agentica i glumica Marina Ermoškina (28) izrazila je na društvenim mrežama ogorčenost što inostrane Šanelove radnje traže od Ruskinja da potpišu obećanje da neće nositi ili prikazivati robu brenda u Rusiji.

-Nijedna stvar ili marka nisu vredni moje ljubavi prema domovini i mog samopoštovanja“, rekla je ona dok je sekla svoju torbicu za aksesoare industrijskim makazama. Ja sam protiv rusofobije, i protiv sam brendova koji podržavaju rusofobiju. Ako posedovanje Šanela znači prodati svoju domovinu, onda mi Šanel ne treba – rekla je glumica.

– Ja kažem ‘ne’ Šanelu. Teraju me da potpisujem ovaj ponižavajući dokument, da se odreknem domovine u korist njihove firme… Da bih pokazala koliko sam ozbiljna, samo ću iseći svoju torbu. Ne treba mi vipe. Pa-pa Šanel – poručila je DiDžej Katja Guseva.

Infulenserka i model koja živi u Monaku Viktorija Bonaja poručila je da se nijedan drugi brend nije ponašao sa takvim nepoštovanjem prema klijentima.

-Ja sam Ruskinja, živim u Evorpi i odbijam da nosim Šanel – poručila je blogerka Parli Prokopif.

I druge influenserke, poslovne žene, blogerske su se požalile da im je bilo zabranjeno da kupuju u Šanelovim prodavnicama u svetu jer su Ruskinje.

kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments