Foto: HuffPost UK
Dobro je poznato da je veliki broj državljana Rusije u Srbiji započeo sopstveni biznis, ili samo preselio stari. Prvenstveno su to bili IT-jevci, zatim i ugostitelji, a sada se sve više mogu naći i ruski kozmetički saloni. Ono što je kod naših građana izazvalo iznenađenje, ali i strah su visoke cene usluga.
Foto: elements.envato.com
Jedan cenovnik našao se na društvenoj mreži Tviter, gde se može videti da Ruskinje sređivanje noktiju naplaćuju duplo skuplje nego što su cene kod nas.
Sudeći prema komentarima objavljenim ispod posta, Beograđanke je najviše iznervirala cena manikira koja se kreće do 4.300 dinara. Takva reakcija ne iznenađuje, imajući u vidu da ova usluga u domaćim salonima košta upola manje.
Foto: Pinterest
“Rusi naplaćuju koliko bi inače u Rusiji. To što je njihov standard u Moskvi i Peteru i još dva grada bio na nivou Londona, nije naš problem. Ili jeste?” – pita se jedna sugrađanka u komentaru ispod objavljenog cenovnika.
“…Sad će i ove naše da počnu da podižu cene sa izgovorom ako mogu Rusi, možemo i mi” – jedan je od komentara.
I dok jedni ne kriju zabrinutost od mogućeg rasta cena i u ovoj industriji, drugi se ne plaše poskupljenja, jer kako kažu, jednostavno niko neće ići kod njih. Dok su neki dodali da Rusa u Beogradu ima dosta, te da u svojim salonima za klijente imaju svoje ljude.
U komentarima su sugrađani objasnili kako im često izlaze sponzorisane reklame ruskih salona, a nekad i direktno poruke u dm.
blic.rs
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bojanq
18/02/2023 14:29

Kad bi bojkotovali bili bi prinuđeni da smanje cene, umesto da Nasi domaći saloni dižu cene. Ne znam ko bi otišao u salon za duplo skuplje, a kvalitet i usluga ista. Dok je ovaca biće i šišanja.