Foto: nsuzivo.rs
Rekonstrukcija krova zgrade u Ulici Jožefa Marčoka 3-5 na Limanu 4 polako se privodi kraju, a prema rečima zamenice predsednika stambene zajednice ulaza broj pet Ivane Lukić, stanarima je sada laknulo.

– Celokupna krovna konstrukcija je porušena, sve što je izgorelo i samo rušenje trajalo je skoro mesec dana, dok je prilikom šalovanja i pripreme za izlivanje zidova i stubova majstore iznenadila kiša, pa smo tada sto litara vode morali da izvlačimo sa petog i šestog sprata – objasnila je Lukić.

Nakon stubova i greda, postavljeni su rogovi i ostatak krova, oluci, a sada se stavljaju i gromobrani. Od stare konstrukcije sačuvana je kućica za lift i zidovi oko stepeništa koje vodi do ulaza na krov.

Veći broj stanara se vratio u svoje stanove i pre nedelju dana puštena je struja i za šesti sprat u tom ulazu. Ipak, pojedinima prvo predstoje veliki i skupi radovi, te su tri stana na šestom spratu i dalje prazna, kao i dva na petom. Kako je ekipa “Dnevnika” imala priliku da se uveri, stanovi na šestom spratu oštećeni su vodom prilikom gašenja požara i u nekoliko navrata padavinama, te se sada pojavo dodatni problem vlage i buđi. Pred stanarima ovih ulaza je dug put, te se stalno pojavljuju novi troškovi –- oštećene su i kanalizacione vertikale, brava na ulaznim vratima, a potrebno je uraditi i rekonstrukciju, odnosno održavanje lifta, što je skupa investicija.

– Materijalna šteta je ogromna i mi stanari od decembra preko Informatike odvajamo pozamašnu sumu novca kako bismo sredili ono što projektom rekonstrukcije krova nije predviđeno – istakla je Lukić. – Vertikalni oluci su puni gareži, otpada i piljevine, na nekoliko mesta su goreli i imamo rupe, fasada nam je oštećena od skele, hodnici su uništeni od prokišnjavanja i sve to treba srediti.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments