Foto: Profimedia

Ruski milijarder Roman Abramovič prodao je engleskog velikana za 2,9 milijardi evra!

Londonski klub je potvrdio da je postignut dogovor sa američkom konzorcijumom koji predvode Tod Boli, Klirlejk Kapital, Mark Bolter i Hansjorg Vajs.

– Od ukupne investicije koja je napravljena, 2,9 milijardi evra biće primenjeno za kupovinu akcija u klubu i taj prihod će biti deponovan na zamrznuti bankovni račun u Velikoj Britaniji sa namerom da se donira 100% u dobrotvorne svrhe – poručili su iz Čelsija.

Podsetimo, Abramovič je lično zahtevao da se novac od prodaje kluba donira u humanitarne svrhe.

Biće potrebno odobrenje vlade Ujedinjenog Kraljevstva da se prihod prebaci sa zamrznutog bankovnog računa“, navode u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će novi vlasnici morati da investiraju u klub oko dve milijarde evra.

Novi vlasnici će uložiti 1,75 milijardi funti u dalju investiciju u korist Čelsija. Ovo uključuje ulaganja u stadion Stamford Bridž, Akademiju, ženski tim i Kingsmedov i kontinuirano finansiranje Fondacije Čelsija“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Abramovič je bio primoran da ode iz kluba zbog sankcija koje mu je uvela britanska vlada nakon napada Rusije na Ukrajinu.

Ko je novi vlasnik Plavaca?

Tod Boli je američki milijarder koji predvodi grupu novih vlasnika londonskog kluba. Boli je jedan od suvlasnika Los Anđeles Lejkersa i Los Anđeles Džoersa (bejzbol).

kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments