Novi Sad je, po kulturnoj raznolikosti, među vodećim gradovima u Srbiji, sa bogatom istorijom i mnoštvom različitih nacionalnih manjina.

Zbog svog položaja, oduvek je bio raskrsnica civilizacija i samim tim centar različitosti. Danas postoji više od 20 priznatih nacionalnih manjina koje žive u njemu. To je grad koji privlači ogroman broj mladih ljudi. Kako su različite kulure oblikovale Novi Sad tako da on ove godine bude Evropska prestonica kulture.

Ako ste kreativni i tu kreativnost želite da podelite sa drugima, Erasmus studentska mreža  Novi Sad vas poziva da dostavite svoje radove u okviru kreativnog konkursa “Novi Sad na raskrnici kultura”. Rad se dostavlja u vidu video materijala, fotografije ili teksta, dok je tema konkursa: različite kulture i njihovi međosobni uticaji.

Po završetku konkursa, Erazmus studentska mreža Novi Sad će predstaviti sve radove na interaktivnoj izložbi na kojoj će učesnici imati priliku da podele svoj rad i ideje sa publikom i gde će sudije, kao i publika izabrati pobednike. Žiri će činiti mladi ljudi koji se bave filmom, produkcijom, fotografijom i književnošću.

Konkurs je otvoren do 15. maja, a pravila učestvovanja možete pronaći ovde.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments