Foto: Privatna arhiva

Savez slepih Srbije dodelio je juče godišnje nagrade i priznanja za 2022. godinu na svečanosti. Nagrade su dobili zaslužni pojedinci, institucije i kompanije, kao i najbolji učenici i studenti, a među njima je i bila i ponos Novog Sada Petra Spasojević

Komisija Saveza slepih Srbije odlučila je da je najbolji srednjoškolac u Srbiji upravo Petra, a nagrada je došla i na njen 18. rođendan.

Foto: Hegedus Bence Photography

Petra je u inkubatoru izgubila vid, ali to je nikada nije omelo da bude jedna od najboljih mladih pijanistkinja na ovim prostorima, što je pokazala i tokom takmičenja Virtuosos u Budimpešti, gde je osvojila dve nagrade- Specijalnu nagradu i nagradu publike.

-Najlepše mi je bilo to što sam upoznala mnoge muzičare iz različitih zemalja i što smo se lepo družili. Čak se jednom desilo da nas je neko sreo na ulici i i pitao “Da li je to Petra iz Virtuoza?”, na šta sam se ja potpuno iznenadila- rekla je kroz osmeh za NS Uživo u jednom intervjuu Petra.

Petra je dobitnica mnogih nagrada u zemlji i inostranstvu, dobitnica je Vidovdanske nagrade za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim takmičenjima u oblasti sporta i umetnosti i specijalne nagrade Vlade Vojvodine za uspeh postignut na međunarodnom nivou.

Ivona Karan

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
M
25/12/2022 10:31

Bravo !!!