Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Izložba MigrArt otvorena je 20. marta na Subinom platou i trajaće sve do 20. aprila. Izložba se realizuje u okviru programskog luka Seobe. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

MigrArt predstavlja radove savremenih umetnika, dizajnera i ilustratora iz nekoliko Evropskih prestonica kulture: Bodoa, Rijeke, Eša, Vesprema i Novog Sada, koji kroz svoje radove preispituju istoriju migracija u svojim zemljama, izmenjene zvanične istorijske podatke, kao i hronologiju i svoja lična iskustva. Prelazeći izvan zvanične istorijske pozadine, predstaviće se umetnički radovi koji se bave složenošću migracija izazvanih epohom na koju se seobe odnose. Tema „migracija“ se razmatra u odnosu na drevne i savremene istorijske tokove, kako bi se dao odgovor na pitanje „Kako doživljavate migracije?“

Na Subinom platou postavljeno je 49 jarbola visine 8 metara, a na svakom od njih okačeno je ime i prezime umetnika koji izlažu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Umetnici i umetnice koji izlažu svoje radove u okviru izložbe su Réka Huszár (Mađarska), Alain Welter (Lukesemburg), Marina Milanović (Srbija), Alena Klaćikova (Srbija), Danijel Babić (Srbija), Are Andreassen (Norveška), Leo Kirinčić (Hrvatska).

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments