Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sinoć su odigrali dva sjajna meča i pobedama doneli veliku radost ne samo svojim navijačima, već i čitavoj fudbalskoj Srbiji koja sada glasno može da kaže – od sezone 2023/24 dva mesta u Ligi šampiona više nisu san, a ni nada – već realnost!

Najpre crno-beli nisu dozvolili iznenađenje u meču drugog kola Lige konferencija, već su sigurnom igrom savladali estonsku Floru sa 2:0, da bi kasnije i crveno-beli sjajnim golom Gelora Kange odneli ceo plen i tako se vratili iz “lude šume” sa tri boda. Ovim pobedama su Zvezda i Partizan sa po dve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope i Konferencijske lige dodatno pomerili Srbiju na UEFA rang-listi, pa je san o dva predstavnika u Ligi šampiona sada sasvim dostižan. Takođe, Zvezda i Partizan sada imaju liderske pozicije u svojim grupama u evropskim takmičenjima.

Da sve bude još lepše – Srbija sada zauzima 12. poziciju sa 28.875 bodova, što je za 4.375 bodova više od 16. Češke. Takođe, zvuči čudno, ali Srbija je sada bliža 8. nego 16. mestu na UEFA rang listi, što daje za pravo svima da realno govore o dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments