Foto: Auto Expert

Prava ja retkost videti potpuno ista, 2 automobila, koji po svojim performansama i opremi nisu uobičajeni. Danas su pred vama dva Seat Leona FR.

Foto: Auto Expert
Foto: Auto Expert

Druženje u dobrom raspoloženju

Jedno prijatno popodne proveli smo sa dva momka, Srđanom Barišićem i Nikolom Vulićem i njihovim zanimljivim automobilima, koje su dovezli kako bi vam mogli preneti ovu priču putem reči i fotografije. Druženje smo započeli vožnjom kroz grad, a prva stanica nam je bila takozvana “Kineska četvrt” u kojoj su nastale prve fotografije. Nakon kratkog razgovora nastavili smo “kruziranje” prema obroncima Fruške Gore, gde smo i našli adekvatno mesto za kadrove u prirodi. Po povratku u grad svratili smo u šoping centar, gde smo uz kafu razgovarali o njihovim ljubimcima ali i o automobilizmu uopše.

Foto: Auto Expert

Motori i oprema

U oba modela nalazi se isti, ARL 1.9 TDI, motor koji razvija 150 ks i 320 Nm obrtnog momenta, što je veoma impresivno za ovu klasu vozila i tu generaciju. Prva generacija Leona se proizvodila od 1999. do 2006. godine, a modeli sa kojima smo se upoznali su 2004. godište. U oba se nalazi “straight pipe” sistem izduva pa je put od motora do kraja otvoren, što doprinosi jasnom zvuku turbo punjača. Oba modela su u visokim paketima opreme što iznutra dokazuju kožna sedišta koja su izrazito udobna, ali i sasvim dovoljna za stabilno držanje u krivinama. I posle više od 200.000 km i 16 godina,  automobili su u odličnom stanju i uopšte se ne mogu primetiti trgovi habanja. Jedan od vlasnika ima u planu da performanse svog četvorotočkaša poveća, pa će na Leona ići nova mapa motora koja će omogućiti željenih 200 ks.

Foto: Auto Expert
Foto: Auto Expert

Rezime

Nakon provedenog vremena sa ovim mašinama i njihovim vlasnicima, utisci su se slegli, pa na miru možemo konstatovati da se radi o vrhunskim i pouzdanim automobilima koji su i posle toliko godina privlačni i poželjni čak i među mlađim vozačima. Pravo je zadovoljstvo bilo napraviti fotografije potpuno istih automobila i provesti vreme sa pravim ljubiteljima automobilizima. Vlasnicima želimo još mnogo sigurnih kilometara, a vama dragi čitaoci, preporučujemo ovakvu kupovinu na tržištu polovnih vozila.

Foto: Auto Expert
Foto: Auto Expert

Autor: Auto Expert / Milan Inđić

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments