Foto: starsport

Angelina Topić je u Minhenu osvojila bronzanu medalju u skoku u vis. Srpska atletičarka ima 17 godina, a ovo joj je bilo prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji.

FOTO: PROFIMEDIA

Topićeva je do bronze stigla preskočivši visinu od 1,93 metra. Ona nije uspela da preskoči 1,95, visinu do koje stigla preskočivši 1,86, 1,90 i 1,93 metra iz prvog pokušaja.

Njen otac, legendarni srpski atletičar Dragutin Topić dan posle istorijskog uspeha svoje ćerke progovorio je o najdubljim emocijama.

DRAGUTIN I BILJANA TOPIĆFOTO: STARSPORT©

“Kažu da je jutro pametnije od večeri… I dalje ne shvatam da je ovo dete, Biljino i moje prvenče uradilo ono što je nemoguće. Najmlađa osvajačica medalje ikada na evropskim prvenstvima. Sedim i plačem. U glavi mi je samo moj pokojni trener Mika od koga sam upijao svaku reč i tvrdim Vam da je on i dalje tu pored mene, sedi i šapuće mi, bodri i ispravlja me, daje mi savete i ne dozvoljava mi da pogrešim. Hvala ti kume na svemu, ova medalja je za tebe, da li će ih biti još ne znam, ali ova je tvoja”, napisao je Topić na društvenim mrežama.

FOTO: PROFIMEDIA

kurir.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments