Foto: Sick Chirpse
Stiven Najt, tvorac serije “Peaky Blinders”, napokon je otkrio kada planira da završi popularnu seriju. Iako je ranije najavio da će se popularna TV drama okončati periodom Drugog svetskog rata, čini se da to nije nužno tako.

 

Za sada pratimo uspon Tomija Šelbija do vrha londonske krimi-piramide dok se istovremeno bori sa stanjem PTSP-a, koje je posledica trauma koje je doživeo u Prvom svetskom ratu.

Tematski bi imalo smisla da priču pratimo od rata do rata, ali Najt je odlučio da neće da stane na prvobitno planiranih šest sezona i filmu koji će zameniti sedmu, već namerava da prati članove porodice čak i nakon kraja Drugog svetskog rata.

“Uvek je bila ideja Britanije između ratova i tome kako lekcije iz jednog rata nisu naučene, već ponovljene. U isto vreme radi se o padu imperija, ulazimo u Drugi svetski rat i na kraju više nema imperija. Ali, ponovo sam razmotrio razmere svega i sad mislim da će se priča nastaviti i nakon rata. Razmišljam o energiji koja postoji za ovo što radimo i želim da nastavim i vidim kako će se razvijati nakon toga”, rekao je Najt za “Empire”.

 

Nakon što završi emitovanje šeste sezone, koju Najt naziva “krajem početka”, počinje rad na dugometražnom filmu, a sa snimanjem se kreće 2023. O čemu će se raditi, nije poznato jer Knight tvrdi da ni sam ne zna sve dok ne započne s pisanjem: “Radim tako da ne planiram jer da počnem, mislim da ne bih bio u stanju to raditi. Samo sjednem za tipkovnicu i ako dovoljno dobro poznaješ likove, oslobodi ih i vidi što će reći jedni drugima. Neka dijalog vodi radnju.”

 

b92.net/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments