Foto: Times of India

Đumbir je aromatična biljka koja potiče iz Azije ,a deo biljke koji se najviše koristi je koren. Specifičnog je ljutog ukusa.Odličan je dodatak čajevima u kombinaciji sa medom,pomaže kod kašlja kao i kod drugih upalnih procesa u organizmu. Đumbir snižava  holesterol i pospešuje rad creva. Aktivan sastojak kurkume je kurkumin. Ukus ove biljke je vrlo specifičan, najbolje se može opisati kao ljutkasto gorak i smolast.

POTREBNI SASTOJCI

komadić svežeg korena kurkume

komadić svežeg korena đumbira

2 šolje bademovog mleka

prsohvat crnog bibera

med

Kurkuma; foto: Tower Health

RECEPT ZDRAVLJA

Naribajte koren kurkume, i koren đumbira. U jedan lonac sipajte bademovo mleko, biber i naribane korene. Zagrevajte na laganoj vatri 5 minuta. Gotov napitak procedite i zasladite medom.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments