Foto: TCFFC

Porodica Simpsonovih putem TV ekrana više od 30 godina osvaja celu planetu. Ova crtana satira i kritika američkog društva inspirisala je i brojne crtane filmove koji su pomerali granice dozvoljenog humora na televiziji.

Ova animirana serija je na vrhu liste najdugovečnijih programa i kako stvari sada stoje nema nameru da silazi sa ove liste bar u naredne dve godine, prenosi 24sedam.

Naime, obnovom 35. i 36. sezone, američka animirana serija prelazi brojku od 800 epizoda.

Do sredine 2025. godine, biće prikazano novih 50 epizoda, što u zbiru sa 750 već postojećih čini brojku od 800 epizoda, čime postiže rekord.

Takođe ovim rekordom Simpsonovi ostaju na čelu liste serija sa najdužim emitovanjem u američkoj televizijskoj istoriji kao i ona koja ima najveći broj prikazanih epizoda.

Po svemu sudeći, za više od 30 godina Simpsonovi su uspeli da predvide mnoge stvari u budućnosti osim svog uspjeha.

“Kada smo počeli da radimo, svedočili smo propadanju civilizacije. Bart je bio ponosan što je bio ispod proseka. Majice sa njegovim likom bile su zabranjene. Znao sam da će to kad-tad popustiti”, izjavio je Met Grening, tvorac serije.

Foto: Eurogamer

Međutim, on ističe:

“Ali u srži naše serije je porodica koja ide u crkvu, večera zajedno i veoma je tradicionalna. Izluđuju jedni druge, ali se i veoma vole”.

Podsetimo, glavni likovi Simpsonovih su Homer, trapavi i lenji radnik u nuklearnoj elektrani, a to su mu čak i dobre osobine, stereotipni je prikaz disfunkcionalne “glave porodice”. Mardž, domaćica sa frizurom koja prkosi zakonima fizike, jedina sposobna da održi porodicu na okupu.

Bart, najstarije dijete, stalno kažnjen u školi, kome je hobi upadanje u nevolje.

Lisa, čija inteligencija umnogome nadmašuje sve članove porodice, večno neshvaćena zbog naprednih životnih stavova. Megi, beba koja proizvodi samo zvuk cuclanja. I ako ste se nekada pitali ko stoji iza tog zvuka, znajte da je u pitanju Met Grening.

Simpsonovi žive u Springfildu, samo nije poznato u kom tačno, jer u Americi ima više od 30 Springfilda.

b92.net/CDM.ME

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments