Foto: Drama Studio NS

Škola glume „Drama Studio“ u Novom Sadu otvorila je upis za prvu generaciju polaznika, a Novosađani će od 4. februara imati priliku da prve glumačke korake naprave uz profesionalce među kojima su Petar Strugar, Miloš Timotijević, Nina Nešković, Vanja Nenadović i Ammar Mešić.

Naime, prva škola glume koja u Novom Sadu radi po programu poput Fakulteta dramskih umetnosti obuhvata, pored glume, stručno-umetničke predmete kao što su scenski pokret, dikcija, ples, tehnika glasa, scenska akrobatika i druge.

Zainteresovani od 7 do 30 godina starosti biće obučavani od strane sedam predavača glume i pet predavača stručno-umetničkih predmeta, među kojima su Miloš Lučić, Staša Blečić, Vesna Pašćanović, Stefan Ostojić i drugi.

Osnivači ovog dramskog studija ističu da veliko interesovanje samo potvrđuje da je Novom Sadu ovakav koncept usavršavanja bio neophodan, te da će polaznici kroz kvalitetan i sadržajan program od iskusnih predavača pokupiti mnogo znanja, a da za to neće morati da odlaze u Beograd.

Dodaju, takođe, da je upis još uvek otvoren na sajtu www.dramastudio.rs/novisad , kao i da je koncept namenjen i onima koji ne žele da se bave glumom, jer će radom kroz različite predmete biti obučeni i za druge poslove i profesije.

Inače, škola glume „Drama Studio“ postoji i u Nišu, gde je takođe veliko interesovanje i gde je trenutno otvoren upis za treću generaciju polaznika.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments