Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Škola tkanja “Ateljea 61”, jedne od najvažnijih institucija kulture u Novom Sadu, koja baštini tapiserije vrhunskih umetnika, počinje u ponedeljak, 6. marta, od 15.00 časova u Kreativnom distriktu na Limanu.

Foto: nsuzivo.rs

Mirjana Dobanovački, majstor umetničkog tkanja, vodiće polaznike kroz svet tkanja. Naša sagovornica istakla je da ova škola postoji preko dve decenije u gradu, a da se sa Petrovaradinske tvrđave preselila u Kreativni distrikt.

-Polaznici će moći da nauče i da se opredele da li žele da rade na horizontalnim razbojima, gde se rade uglavnom tkanine odevnog karaktera ili materijale za enterijer, a mogu se opredeliti i za rad na ramovima na kojima se radi klečana tehnika i mogu da rade ćilime ili izvode radove tapiserije- rekla je Dobanovački.

Mirjana Dobanovački vodiće školu tkanja jedine ustanove kulture u državi i regionu; foto: nsuzivo.rs

Zainteresovani mogu da se prijave elektronskim putem ili direktno u prostorijama “Ateljea 61” u Kreativnom distriktu. Kurs traje tri meseca, jednom nedeljno po tri sata, a kako kažu cena je simbolična.

Foto: nsuzivo.rs

-Divan je osećaj kada znam da sam nekoga naučila i ponosna sam što mnogo učesnici kasnije nastave sa radom- navela je Mirjana.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments