Foto: naa / Mavrixphoto / Profimedia

„Brz oporavak želim svojoj Turskoj. Molimo Boga za milost našem stanovništvu“, poručuju poznate zvezde.

Brojne turske zvezde, nemoćne pred strašnim zemljotresom koji je zadesio Tursku, oglasile su se na društvenim mrežama.

– Brz oporavak želim svojoj Turskoj. Molimo Boga za milost našem stanovništvu koje je izgubilo život u ovoj katastrofi. Moje saučešće njihovim porodicama i bližnjima, a povređenima želim brz oporavak – napisao je na Instagramu Burak Ozčivit, zvezda serije „Sulejman veličanstveni“, nakon razornih potresa koji su jutros pogodili njegovu domovinu.

Glumica Tuba Bujukustun poznata iz serije „Ambasadorova kći“ među prvima je sve dobre ljude zamolila za pomoć, a pridružila joj se i Berguzar Korel, supruga Halita Erqenca, s kojim je glumila u seriji „Sulejman veličanstveni“.

Foto: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

– Turska je proglasila stanje uzbune nivoa četiri. „Nivo 4“ uključuje i poziv za međunarodnu pomoć. Za one širom sveta koji čitaju ovu poruku… Naši ljudi, koji su se našli pod ruševinama zemljotresa u mojoj državi traže vašu pomoć kako bi se spasili – napisala je Beguzar.

Mnoge je ganula i poruka koju je putem Tvitera poslala Melisa Pamuk, koja je zatražila pomoć svih onih koji se nalaze u turskom gradu Antakija ili u njegovoj blizini. U tom srušenom gradu, naime, žive njena tetka i baka.

– Moja baka ne može da hoda, bolesna je.. Zaglavila se u zgradi s mojom tetkom. Ne znamo kako je stan, ima li neko u okolini ko može da pomogne? – zamolila je izbezumljena Melisa i u objavi napisala adresu i sprat na kom žive njena baka i tetka.

Jutarnji list

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments